Ovom internet prezentacijom upravlja Specijalna internistička bolnica "Centar za digestivne bolesti Vesalius". Za sve pojave termina "mi", "naš", "nas" i sl., u okviru ove politike i u okviru opt-in obaveštenja se smatra da upućuju na Specijalnu internističku bolnicu "Centar za digestivne bolesti Vesalius".

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Službeni glasnik RS", br. 87/2018) od 13.11.2018 i Uredbe (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i saveta od 27. aprila 2016. o zaštiti fizičkih lica u odnosu na obradu podataka o ličnosti i o slobodnom kretanju takvih podataka i o stavljanju Direktive 95/46/EZ van snage (Opšta uredba o zaštiti podataka - GDPR), naša internet prezentacija koristi "kolačiće" (Cookie) da bi obezbedio bolju uslugu, dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez istih.

Ovo "Obaveštenje o privatnosti i kolačićima" obezbeđujemo da bismo Vam pomogli da razumete čemu služe podaci koje dobijamo od Vas, kao i za šta se oni mogu upotrebiti. Prosleđujući nam svoje lične informacije, Vi potvrđujete da prihvatate stavke iz našeg Obaveštenja, i da ste saglasni sa prikupljanjem i korišćenjem tih podataka. Ako niste saglasni sa ovim Obaveštenjem, molimo Vas da nam ne šaljete svoje lične podatke.

Koje se infomacije prikupljaju

Lične informacije su informacije o pojedincu koga je moguće identifikovati, shodno važećem zakonu, kao što su ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona.

Vi možete da posetite ovu internet prezentaciju, a da nam ne kažete ko ste, niti da nam otkrijete nijednu informaciju o sebi. Naši serveri prikupljaju anonimne podatke, poput nazive domena, IP adrese itd., ali ne prikupljaju nijedan drugi lični podatak koji Vi prethodno ne odobrite tj. Vi ne pošaljete nama.

Ova internet prezentacija sadrži i određene delove gde je potrebno da unesete Vaše lične podatke za neku konkretnu svrhu, kao na primer kontakt formular. Informacije koje od Vas prikupljamo mogu da obuhvate Vaše ime i prezime, broj telefona ili e-mail adresu. Niste u obavezi da nam šaljete nikakve dodatne informacije koje mogu biti tražene, a one nisu neophodne, niti je objektivno da ih tražimo da bismo Vam pružili usluge koje su Vam potrebne. Ukoliko nam dostavite informacije o sebi koje mogu sadržati i lične podatke koje nisu od značaja, poput radnog mesta, obrazovanja i sl., iste ćemo izbrisati.

Ako imate 16 ili manje godina, obezbedite dozvolu roditelja ili staratelja pre nego što nam pošaljete ikakve lične informacije. Korisnicima koji nemaju pomenutu saglasnost nije dozvoljeno da nam šalju svoje lične informacije.

O "kolačićima"

"Kolačići" su male datoteke koje se postavljaju na Vaš računar (memorišu u Vaš internet pretraživač) preko internet prezentacija koje posetite ili određene elektronske pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi internet prezentacije mogle pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Za posetu ovoj internet prezentaciji nije neophodno da "kolačić" prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti Vaš pretraživač tj. njegova podešavanja i Vaše prethodne odluke za ovu prezentaciju. Neki "kolačići" koje koristimo mogu da čuvaju informacije o Vama koje su ličnije prirode, ali oni se pamte samo ukoliko Vi prvo date dozvolu.

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja "kolačića", na Vašem računaru ili uređaju biće sačuvan isti. Prema našim podešavanjima važnost "kolačića" je 3 dana, nakon čega ćete ponovo biti pitani za pristanak. Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete "kolačiće" preko podešavanja u internet pretraživaču.

Ukoliko želite da u potpunosti blokirate kolačiće, to možete učiniti u poderšavanjima Vašeg internet pretraživača. Međutim, tad možda nećete moći da koristite sva interaktivna svojstva naše internet prezentacije.

Upotreba prikupljenih informacija

Naša internet prezentacija koristi Google i Facebook analitiku da prikuplja anonimne informacije. Ove informacije se ne koriste za Vašu ličnu identifikaciju već se prikupljaju da bi se odredio broj poseta prezentaciji, prosečno vreme provedeno na internet prezentaciji, koje su najpopularnije stranice prezentacije itd. Održavanje ovog kolačića nam pomaže da poboljšamo sadržaj prezentacije.

Kada prikupljamo ostale lične informacije od Vas uz Vašu saglasnost, kao što su ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa (kontakt forma, e-mail), mi Vas obaveštavamo u vreme prikupljanja podataka o tome kako ćemo koristiti te lične informacije. Lične informacije koje nam šaljete ili koje mi prikupljamo putem ove internet prezentacije možemo da koristimo i u sledeće svrhe:

  • Odgovor na Vaše upite ili obrada Vaših zahteva

  • Pružanje i personalizacija naših usluga

Informacije koje nam šaljete će se čuvati na serveru i moći će da im se pristupi ili će se možda proslediti našem osoblju i trećim licima, poslovnim partnerima, državnim organima i organima za sprovođenje zakona, i pravnim sledbenicima koje mi angažujemo.

Ukoliko to nije obavezno po zakonu, nećemo na drugi način bez Vaše saglasnosti deliti, prodavati niti distribuirati bilo koje informacije koje ste nam poslali.

Ukoliko naša bolnica uđe u zajednički poduhvat ili se proda ili spoji sa drugim poslovnim subjektom, Vaše informacije mogu da budu otkrivene novim poslovnim partnerima ili vlasnicima.

Bezbednost prikupljenih informacija

Naša internet prezentacija može da sadrži veze ka drugim internet prezentacijama koje su izvan naše kontrole i nisu pokrivene ovim Obaveštenjem o privatnosti i kolačićima. Ako pristupate drugim internet prezentacijama obezbeđenih veza, njihovi operateri će moći da prikupljaju informacije od Vas koje će oni koristiti u skladu sa njihovim politikama o privatnosti, a koje se mogu razlikovati od naše. Mi Vam preporučujemo da pročitate obaveštenja o privatnosti i kolačićima i uslove i odredbe bilo kojih internet prezentacija na koje ulazite putem veza, referenci ili interfejsa.

Preduzimamo stroge fizičke, elektronske i administrativne sigurnosne mere da bismo zaštitili Vaše informacije od pristupa neovlašćenih osoba kao i od nezakonite obrade, slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja, kako u online tako i u offline režimu. Zadržaćemo Vaše informacije tokom razumnog vremenskog perioda ili koliko je to zakonski propisano.

Više informacija

Mada Specijalna internistička bolnica "Centar za digestivne bolesti Vesalius" sprovodi razumne mere zaštite od virusa i drugih opasnih komponenata, priroda interneta je takva da nije moguće obezbediti da će Vaš pristup internet prezentaciji biti bez prekida ili grešaka, ili da ova internet prezentacija, njeni serveri ili elektronska pošta koju možemo poslati ne sadrže viruse ili druge opasne komponente.

Ako imate bilo kakvih komentara, upita ili zahteva koji se odnose na našu upotrebu Vaših ličnih informacija ili u slučaju bilo kakvih pitanja o ovom Obaveštenju o privatnosti i kolačićima, budite slobodni da nas kontaktirate. Vaša pitanja su dobrodošla, kao i bilo kakve sugestije koje možete imati o ovom Obaveštenju o privatnosti i kolačićima.

Povremeno proveravajte ovo Obaveštenje o privatnosti i kolačićima da biste bili obavešteni u slučaju bilo kakvih izmena. Iako zadržavamo pravo izmene ili dopune ove politike, obezbedićemo Vam obaveštenje na ovoj internet stranici o svim većim izmenama u roku od bar 30 dana nakon izmene i ako je prikladno, slanjem obaveštenja elektronskom poštom.