Šta je FibroScan®

FibroScan® (tranzientna elastografija) je neinvazivna, brza i pouzdana metoda, nalik ultrazvuku, koja služi za otkrivanje ciroze jetre i isključivanja značajne fibroze. Drugim rečima, ovom apsolutno bezbednom metodom se može steći uvid u stanje jetre, tj. uznapredovalosti njene bolesti, što je presudno u određivanju dalje terapije. Rezultati ove procedure se dostupni odmah. Za razliku od biopsije koja se standardno primenjuje, nema bola niti rizika od krvarenja i drugih komplikacija. FibroScan® pregled traje oko 10 minuta. U slučaju potrebe nalaz se može dopuniti laboratorijskom dijagnostikom.

Tehnika pregleda

Indikacije

  • Hronični virusni hepatitis radi izbora terapije i praćenja odgovora na primenu iste.

  • Masna jetra gde se upotrebom CAP programa tačno se određuje tačan procenat masnog tkiva u jetri. FibroScan® je jedina priznata metoda uz magnetnu rezonancu za neinvazivnu kvantifikaciju prisustva masti u jetri.

  • Fibroza jetre radi utvrđivanja stadijuma i napredovanja bolesti kod alkoholne bolesti jetre, holestatske bolesti i prethodno dijagnostikovane autoimunske bolesti jetre.

  • Hepatocelularni karcinom

Naši eksperti

Prof. dr Tamara Milovanović

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

Prof. dr Miodrag Krstić

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

dr Tatjana Cvejić Pašić

specijalista interne medicine

gastroenterohepatolog

Cenovnik

FibroScan® jetre

  • 12.000,00

  • U cenu FibroScan® pregleda je uključeno merenje vrednosti fibroze i steatoze jetre, tumačenje nalaza i izveštaj. Pozovite naš Call Centar na +381 11 3612 481 radi više informacija.